Meyvəçilik və Çayçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutunun "Nar bitkisinin innovativ becərmə texnologiyası və aqroekologiyası" adlı yeni kitabı nəşr edilib.
Kitabda nar bitkisinin öyrənilmə tarixi, botaniki və coğrafi yayılması, fizioloji və aqronomik xarakteristikası, intensiv becərmə texnologiyası, nar bağları əkilmiş torpaqlarda qidalılıq göstəriciləri, xəstəlikləri, zərərvericiləri və onlara qarşı mübarizə tədbirləri haqqında məlumatlar yer alıb.
Kitab ali məktəb tələbələri, kənd təsərrüfatı mütəxəssisləri və nar məhsullarının istehsalı ilə məşğul olan fermer, sahibkarlar və həvəskar bağbanlar üçün nəzərdə tutulub.
COP29 çərçivəsində aqroərzaq sistemlərinin dayanıqlığına nail olunması mövzusunda panel müzakirə keçirilib
21 Noyabr 2024
Aqrar Tədqiqatlar Mərkəzinin direktoru COP29 çərçivəsində panel müzakirələrdə çıxış edib
21 Noyabr 2024
COP29: AKİA-nın təşəbbüsü ilə “İqlim dəyişikliyinə dayanıqlı aqrar sektor üçün innovativ yanaşmalar və birgə əməkdaşlığın rolu” mövzusunda tədbir keçirilib
20 Noyabr 2024
“Fermerlər üçün İqlim Maliyyəsinin işlək mexanizmi: Təsərrüfatdaxili təcrübələr və konkret həllər” mövzusunda panel müzakirə keçirilib
19 Noyabr 2024
Dayanıqlı Transformasiya üçün Ərzaq və Kənd Təsərrüfatı (FAST) tərəfdaşlığı üzrə nazirlər görüşü keçirilib
19 Noyabr 2024