Kənd Təsərrüfatı Nazirliyinin Üzümçülük və Şərabçılıq Elmi-Tədqiqat İnstitutunun (ETİ) əməkdaşları ixtiralarına görə patent alıblar.
Üzümçülük və Şərabçılıq ETİ-nin direktoru a.e.d. Vüqar Səlimov, aparıcı elmi işçilər dos. Mövlud Hüseynov, dos. Şamil Tahirov və böyük elmi işçi Arzu Əhmədov tərəfindən təqdim olunmuş ixtiraya Azərbaycan Respublikası Əqli Mülkiyyət Agentliyi tərəfindən patent verilib. Patent “Qırmızı kəmşirin desert şərabının istehsal üsulu” adlı ixtiraya görə alınıb. Qeyd edək ki, üsul qırmızı kəmşirin desert şərabının istehsalına aiddir və şərabçılıq sənayesində istifadə oluna bilər.
Təklif olunan texnologiya indiyə qədər mövcud olan texnologiyalardan onunla fərqlənir ki, bu texnologiyanın tətbiqi əldə olunan şərabçılıq məhsulunun fiziki-kimyəvi tərkibinin zənginləşməsini və orqanoleptik xüsusiyyətlərinin mükəmməlləşməsini təmin edir.
Məqsəd yüksək keyfiyyətli, daha zəngin dada malik, mükəmməl iyli, həm fiziki-kimyəvi tərkibi, həm də orqanoleptik göstəriciləri ilə seçilən qırmızı kəmşirin desert şərabının istehsalına nail olmaqdır.
Aqrar Xidmətlər Agentliyinin sədri Sərdar Hacıyev Qusarda vətəndaşları qəbul edib, təsərrüfatlara baş çəkib
04 Oktyabr 2024
Bu il Bal yarmarkasında 67.5 ton arıçılıq məhsulu satılıb
04 Oktyabr 2024
Azərbaycan və Belarus kənd təsərrüfatı nazirlikləri arasında “Kənd təsərrüfatı məhsullarının istehsalının inkişafına dair birgə tədbirlər üzrə Yol Xəritəsi” imzalanıb
04 Oktyabr 2024
Aqrar Tədqiqatlar Mərkəzi ilə Kənd Təsərrüfatı üzrə Amerika Əməkdaşlıq İnstitutu arasında görüş olub
03 Oktyabr 2024
Balakən və Qax rayonlarında toxum sərgi-satış yarmarkaları keçirilib
02 Oktyabr 2024